HUIZEN VAN GEESTELIJKEN

6 van 6 resultaten gevonden.


Pater Donderskapel in Tilburg (Noord-Brabant)
Huizen van beroemdheden - Huizen van geestelijken
Petrus Donders (1809-1887) was een Nederlands priester die in 1982 zalig is verklaard. Zijn eenvoudige geboortehuis bestond uit een woonkamertje met twee bedsteden en een werkruimte met een weefgetouw.


Kasteelmuseum Boxmeer in Boxmeer (Noord-Brabant)
Voorouderlijke huizen - Huizen van geestelijken
Kasteelmuseum Boxmeer is een oorspronklijke middeleeuwse burcht die in de achttiende eeuw een adellijk landhuis werd, waarbij de vleugel met de oude ridderzaal uit de zeventiende eeuw werd behouden.


Sint Bernardushof in Aduard (Groningen)
Huizen van geestelijken
De Sint Bernardushof toont de geschiedenis van de Cisterciƫnzer Sint Bernardusabdij te Aduard. Deze kloosterorde trok in de twaalfde eeuw naar Groningen om een klooster te stichten.


Klooster Ter Apel_int_450.jpg

Museum Klooster ter Apel in Ter Apel (Groningen)
Huizen van geestelijken
Klooster ter Apel is midden vijftiende eeuw gebouwd. Drie vleugels van het oorspronkelijke vierkant zijn bewaard gebleven, met elkaar verbonden door een overwelfde bakstenen kruisgang.


Museum voor Religieuze kunst_ext_450.jpg

Museum voor Religieuze Kunst in Uden (Noord-Brabant)
Huizen van geestelijken
Het Museum voor Religieuze Kunst is gehuisvest in een gedeelte van de abdij 'Maria Refugie' van de zusters Brigittinessen. Het is een van de oudste, nog bestaande vrouwenkloosters van Nederland.


Het Zwanenbroerdershuis in Den Bosch (Noord-Brabant)
Huizen van geestelijken
Het Zwanenbroedershuis, gebouwd in neogotische stijl, biedt sinds 1847 onderdak aan de leden van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap.

ZOEK MUSEUMWONING

Zoekterm

Plaatsnaam

Provincie