PROVINCIE NOORD-BRABANT

17 van 17 resultaten gevonden.

Kasteelmuseum Boxmeer in Boxmeer (Noord-Brabant)
Voorouderlijke huizen - Huizen van geestelijken
Kasteelmuseum Boxmeer is een oorspronklijke middeleeuwse burcht die in de achttiende eeuw een adellijk landhuis werd, waarbij de vleugel met de oude ridderzaal uit de zeventiende eeuw werd behouden.

Breda's Begijnhof Museum in Breda (Noord-Brabant)
Lokale gemeenschapshuizen
Het Breda’s Begijnhof Museum is ingericht in een van de huisjes op het Begijnhof en belicht de leefwereld van de begijnen en de geschiedenis van het Begijnhof.

Het Zwanenbroerdershuis in Den Bosch (Noord-Brabant)
Huizen van geestelijken
Het Zwanenbroedershuis, gebouwd in neogotische stijl, biedt sinds 1847 onderdak aan de leden van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap.

Museum Slager_int_450.jpg

Museum Slager in Den Bosch (Noord-Brabant)
Huizen van verzamelaars
Museum Slager is gevestigd in twee naast elkaar gelegen monumentale panden. In huiselijke sfeer toont het museum ruim een eeuw schilderkunst van drie generaties uit de Bossche schildersfamilie Slager.

Museum De Wieger_ext2_ton hartjens_450.jpg

Museum de Wieger in Deurne (Noord-Brabant)
Huizen van verzamelaars
Museum de Wieger is gevestigd in het voomalig woonhuis met ateliers van dokter, schilder en verzamelaar Hendrik Wiegersma (1891-1969).

Kasteel Dussen in Dussen (Noord-Brabant)
Voorouderlijke huizen
Het oudste gedeelte van Kasteel Dussen dateert uit ongeveer 1330. De binnenplaats is omsloten door een voor de noordelijke Nederlanden zeldzame zuilengalerij uit de zeventiende eeuw.

Ton Smits Huis_ext_450.jpg

Ton Smits Huis in Eindhoven (Noord-Brabant)
Huizen van beroemdheden
Het Ton Smits Huis in Eindhoven is de voormalige atelierwoning van kunstschilder en cartoonist Ton Smits, die hier vanaf 1957 tot zijn overlijden in 1981 woonde en werkte.

Kasteel Geldrop in Geldrop (Noord-Brabant)
Voorouderlijke huizen
De eerste bewoners van Kasteel Geldrop hebben het omstreeks 1350 laten bouwen. Dit middeleeuwse bouwwerk met de karakteristieke trapgevel vormt het hart van het huidige kasteel.

Meierijsche museumboerderij_ext_450.jpg

Meierijsche Museumboerderij in Heeswijk-Dinther (Noord-Brabant)
Eenvoudige huizen
De Meierijsche Museumboerderij is een gerestaureerde achttiende-eeuwse boerenhoeve van het type hallehuis met erf, boomgaard en geriefhof.

Kasteel Heeswijk_ext_450.jpg

Kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther (Noord-Brabant)
Voorouderlijke huizen
Kasteel Heeswijk is een voormalige waterburcht uit de elfde eeuw, omgeven door een slotgracht temidden van landerijen en bossen.

Kasteel Heeze_ext_450.jpg

Kasteel Heeze in Heeze (Noord-Brabant)
Voorouderlijke huizen
Kasteel Heeze ligt temidden van een natuurlandschap en is geheel door grachten omringd. Het bestaat uit het middeleeuwse slot Eymerick en het zeventiende-eeuwse kasteel.

Museum Het Gouveneurshuis in Heusden (Noord-Brabant)
Huizen van verzamelaars
Sinds 1985 is in dit voormalige woonhuis een museum gevestigd met voorwerpen die getuigen van de geschiedenis van Heusden, zoals archeologische vondsten, schilderijen, prenten, boeken, historische kaarten en zilver- en glaswerk en porselein.

Het Mastboomhuis in Oud-Gastel (Noord-Brabant)
Voorouderlijke huizen
Het Mastboomhuis is het voormalig woonhuis van mr. Henri Mastboom (1907-1999), de laatste telg uit een West-Brabants geslacht.

Jan Heesterhuis_ext_450.jpg

Museum Jan Heesterhuis in Schijndel (Noord-Brabant)
Huizen van beroemdheden
De collectie van het Museum Jan Heestershuis bestaat voornamelijk uit kunstwerken van Jan Heesters (1893-1982) en de inventaris van zijn voormalig woonhuis.

Pater Donderskapel in Tilburg (Noord-Brabant)
Huizen van beroemdheden - Huizen van geestelijken
Petrus Donders (1809-1887) was een Nederlands priester die in 1982 zalig is verklaard. Zijn eenvoudige geboortehuis bestond uit een woonkamertje met twee bedsteden en een werkruimte met een weefgetouw.

Museum voor Religieuze kunst_ext_450.jpg

Museum voor Religieuze Kunst in Uden (Noord-Brabant)
Huizen van geestelijken
Het Museum voor Religieuze Kunst is gehuisvest in een gedeelte van de abdij 'Maria Refugie' van de zusters Brigittinessen. Het is een van de oudste, nog bestaande vrouwenkloosters van Nederland.

Markiezenhof_ext_450.jpg

Het Markiezenhof in Bergen op Zoom (Noord-Brabant)
Machtshuizen
Stadspaleis Het Markiezenhof werd in 1485 gebouwd ter meerdere eer en glorie van de Markiezen van Bergen op Zoom.

ZOEK MUSEUMWONING

Zoekterm

Plaatsnaam

Provincie